Cerita Parking - 26 December 2008 - Blog - In My Life

Site menu

    Statistics


    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0

    Login form

    Search

    Main » 2008 » December » 26 » Cerita Parking
    Cerita Parking
    11:48 PM
    Alhamdulillah..dah selamat sampai aku ke Kedah..terima kasih kepada PakNjang & Maknjang kerana menumpangkan aku 3 hari 2 malam di rumahnya di seri gombak..ini ada satu story di Jaya Jusco Kinta City baru-baru ini ketika dalam perjalanan dari KL ke Kedah


    aku singgah sekejap di Kinta City Jaya Jusco untuk shopping jap dengan family aku, nak jadi cerita ketika sedang aku mengekori sebuah gen2 hitam yang sama mencari parking di JJ, tetiba apabila ada satu park kosong, aku memasuki dari belakang Gen2 hitam yang berada di hadapan aku, tiba2 pemandu di dalam gen2 hitam itu membunyikan hon berkali-kali, aku sangkakan dia nak memasuki ruang parking di hadapannya yang tidak aku nampak, rupanya dia tidak berpuas hati sebab aku dah cilok parking 'dia' lah kononnya dari arah belakang aku menunggu ajer di dalam kereta nak tengok gelagat mamat tu. sebab apa aku rasa parking tu bukannya reserve atas nama dia dan bukan aku parking di atas parking reserve stuff JJ..
     
      apa yang akan aku buat kalau aku rasa mamat tu nak cari gaduh dengan aku :-


    • aku akan maki puas2 dulu pastu rasa tak leh settle, aku dah memang ready nak contact member2 aku di Ipoh dan Ulu Kinta utk settlekan mamat yang 'kurang ajar" tu..lagipun dah lama penumbuk sulung aku ni tak hinggap ke badan orang (last aku guna 2 tahun lalu di Langkawi, settle pak arab mabuk yang mengamuk di dalam jabatan tempat aku bertugas)
    • lagipun dia nak fight ke pasal parking tu??dia fikir boleh menang ke??sebab parking tu bukannya ada nama atau nombor pendaftaran dia..itu public parking..siapa cepat dia dapat..kalau betullah parking dia..apasal dia tak cilok terus ajer sedangkan dia dah lajak ke depan pas tu nak reverse balik nak ambik parking tu..abih tu kalau dia reverse belakang tak ke kacau jugak orang di belakang aku yang dah follow aku rapat dengan berderet lagi kereta di belakang aku yang sama que..
    yang membuatkan aku tunggu sebab aku takut jugak kalau2 dia tak puas hati nak sentuh kereta aku..tapi bila aku keluar ajer dari kereta terus mamat tu blah sebab dia sorang jugak...

    tapi aku ambik tindakan bijak jugak, aku inform siap2 kat jaga yang ada di situ..kalau ada orang dekat dengan kereta aku..tolong pergi tengok2 sikit siapa yang dekat dengan kereta aku tu...


    * my wife kata untung jugak dapat suami yang badan besar ni..hehehe..klu nak diikutkan mamat badan sekeping tu no hal..lah..boleh makan punya kalau dia nak bersungguh sangatlah..nasib baik kereta aku tak diusiknya..kalau tak aku cari baliklah kereta dia untuk pembalasan...




    Views: 301 | Added by: fysal | Rating: 0.0/0 |
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]