spontanious Pneumothorax - 17 December 2008 - Blog - In My Life

Site menu

    Statistics


    Total online: 1
    Guests: 1
    Users: 0

    Login form

    Search

    Main » 2008 » December » 17 » spontanious Pneumothorax
    spontanious Pneumothorax
    6:37 AM
    prosedur ini dinamakan Chest Tube under water seal dilakukan untuk mengeluarkan lebihan udara yang memenuhi ruang plurel paru-paru kita yang di kenali sebagai penumothorax. pesakit yang menghidapi masalah ini akan mengalami sesak nafas, sakit dada yang kuat dan pengembangan dada semasa bernafas tidak seimbang diantara kedua-dua belah bahagian dada (asymetrical)..bagi sesetengah kes di mana prosedur yang sama juga dilakukan adalah untuk mengeluarkan darah di ruang plurel paru-paru dan ianya dikenali sebagai haemothorax..kes begini biasanya berlaku jika mangsa mengalami kecederaan akibat kemalangan dan hentakan kuat di dada sehingga menyebabkan kepatahan tulang rusuk dan menikam bahagian paru-paru sehingga berlakunya pendarahan..ingat Pneu-untuk udara dan Hae untuk darah..kedua-dua masalah ini jika tidak dirawat dengan segera boleh mengakibatkan kematian.



    set yang biasa digunakan



    lokasi dikenal pasti,,proses membelah dilakukan



    akhir sekali proses memasukkan tiub dilakukan..

    untuk prosedur apapun yang dilakukan di dalam tugas kami di Jabatan Kecemasan, kesefahaman komunikasi adalah amat penting, jika ada masalah komunikasi diantara anggota, sudah pasti apa jua prosedur yang dilakukan pasti tidak akan berjaya..

    begitulah juga hubungan kita di dalam dunia nyata ini, jika tiada kesefahaman dalam komunikasi, pasti perkara salah sangka, salah faham, kecil hati juga akan berlaku..aku dah masak dah dalam dunia blog ni..dah 3 tahun aku berblog..macam-macam orang dah aku jumpa..ada yang mudah menghargai dan memahami diri ini..tapi ada juga yang sombong yang tak sedar diri, ada yang tak faham dengan bahasa dan ayat yang disampaikan..entahlah..mungkinkah mereka ini ada masalah neurosis ataupun psikosis agaknya..yerlah berapa juta manusia dalam dunia blog ni mungkin kitapun tak tahu adakah mereka ini normal atau 'sakit'...macam-macamlah..yang paling aku benci golongan muda yang langsung tak reti nak hormat orang yang lebih berumur cam aku ni bila berbicara..tapi aku tak kisahpun..kebanyakkan mereka masih tahap adik-adik aku lagi bahkan lagi muda dari adik aku..mungkin baru habis sekolah..tak kenal lagi asam garam kehidupan ini..

    aku tak tujukan kepada sesiapa..tapi siapa makan cili..dialah rasa 'sedap' nya..Lu pikirlah sendiri..Assalammualaikum...aku dah penat kerja 7 jam hari ni dengan macam2 kes yang aku jumpa..so aku nak rest dulu..
    Views: 466 | Added by: fysal | Rating: 0.0/0 |
    Total comments: 1
    1  
    Spamhaus a bunch of liars and criminals

    - Spreads slander about isps and their customers
    - Infringes on peoples privacy
    - Sends spam itself (their "abusemails" are undesired bulk email just as well)
    - Blackmails ISPs to comply to their rediculous "demands"
    - Actively pushes ISPs to let Spamhaus use their networks to commit computer sabotage
    (hinder communications with specific other computer systems).
    - Publicises private details illegally copied from databases

    Spamhaus, despite claiming to be a not-for-profit organisation, is registered
    as a UK limited, appearantly with a branch office in switzerland.

    The Spamhaus Project Ltd.
    26 York Street
    London W1U 6PZ
    United Kingdom

    The Spamhaus Project Ltd.
    Avenue Louis-Casai 18
    Geneva
    CH-1209
    Schweiz
    +41.225330399

    and it's CEO and Founder Steve Linford
    (resident of Monaco)

    Companies House registration numbers found:

    05303831 THE SPAMHAUS PROJECT
    05078652 SPAMHAUS TECHNOLOGY LIMITED

    Spamhaus, despite claiming to be a not-for-profit organisation, sells datafeeds
    for large scale commercial use for profit.


    Read more:

    Complaints regarding Spamhaus:
    http://www.cb3rob.net/spamhaus-ico-complaint.txt

    Spamhaus attacks free speech:
    http://www.quackpotwatch.org/opinionpieces/spamhaus%20attacks%20free%20speech.htm

    What you don't know about Spamhaus:
    http://www.oswaldbousseau.com/about-spamhaus.html

    Spamhaus-org-setzt-oesterreichs-Domainverwaltung-unter-Druck:
    http://www.heise.de/netze/meldung/Spamhaus-org-setzt-oesterreichs-Domainverwaltung-unter-Druck-141727.html

    Disclosure on the Spamhaus communication:
    http://www.a2b-internet.com/spamhaus_spin_tactics_en.html

    How to fill a criminal complaint against Spamhaus:
    http://www.bolenreport.com/feature_articles/feature_article041.htm


    bulk email John Blasik spam gangs John Blasik Steve Linford unsolicited bulk email
    block spam junk email John Blasik spamhaus John Reid spam gangs

    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]